بیماری های ناخن

انواع بیماری های ناخن

تغییر رنگ ناخن با بیماری پسوریازیس
  • اگر چه با افزایش سن تغییراتی در ظاهر ناخن ها ایجاد می گردد و حالتی برجسته و شکننده به خود می گیرند اما در صورت سالم بودن، دارای ظاهری صاف هستند. ناخن ها گاهی اوقات دچار تغییر در رنگ، شکل و بافت می شوند که در بسیاری از مواقع جای هیچ گونه نگرانی نیست اما با این حال می تواند زنگ خطر یک بیماری خاصی را به صدا درآورد. بیماری ناخن معمولا خود را به صورت تغییر در رنگ، جدا شدن از بافت و ظهور لکه نمایان می کند که می تواند بنا به دلایل مختلف ایجاد گردد. با مراقبت می توان ناخن هایی سالم و زیبا داشت اما اگر آسیب دیدگی شدید باشد و ظاهری ناخوشایند داشته باشند بهتر است که به یک متخصص پوست مراجعه کرد تا با تشخیص درست راهکارهای درمانی را نیز ارائه بدهد. در این مقاله از سایت hanifashariyari.com می خواهیم که در مورد انواع بیماری های ناخن صحبت نماییم، پس با ما همراه شوید.

    آشنایی با انواع بیماری ناخن

    دلایل مختلفی در مشکلات ناخن دخیل هستند که در ادامه به شرح برخی از این دلایل خواهیم پرداخت.

    بیماری تغییر رنگ ناخن

    یکی از رایج ترین انواع مشکلات در ناخن، تغییر رنگ در صفحه این عضو است. در صورت سالم بودن ناخن، صفحه آن دارای رنگ صورتی ملایم و مایل به سفید می باشد اما بنا به دلایلی از جمله موارد زیر شاهد تغییر رنگ در ظاهر ناخن خواهیم بود.

    آسیب به تخت ناخن

    لاک زدن

    مصرف برخی از داروهای خاص

    عفونت قارچی

    کشیده شدن صفحه ناخن

    پسوریازیس

    برداشتن ناگهانی ناخن مصنوعی

    تغییر رنگ ناخن با بیماری پسوریازیس

    تغییر رنگ ناخن با بیماری پسوریازیس

    بیماری ضخیم شدن ناخن

    ضخیم شدن بیشتر در افراد مسن و همچنین بیشتر در ناخن های پا مشاهده می شود. این بیماری حالتی ناخوشایند است و بایستی برای درمان آن به موقع اقدام نمود چرا که می تواند وضعیت را بدتر نماید. از عمده دلایل این بیماری عفونت قارچی است. قارچ ها بیشتر در لابه لای انگشت های پا رشد می کنند چرا که به دلیل مرطوب و گرم بودن بستری بسیار مناسب فراهم می گردد. از دیگر علل ضخیم شدن انگشت پا می توان اشاره ای به موارد زیر نمود:

    بیماری پوستی

    پسوزیاریس

    صدمه ناشی از بی توجهی و کفش های نامناسب

    گردش خون ضعیف

    آرتوز

    تغییر الگوی راه رفتن

    ضخیم شدن ناخن ناشی از عفونت قارچی

    ضخیم شدن ناخن ناشی از عفونت قارچی

    بیماری ناخن برآمده

    ناهنجاری ناخن می تواند با برآمدگی هایی به اشکال نا منظم، عرضی، عمودی، افقی و … خود را نشان دهد. چنین حالتی در هر دو دست یا پا اتفاق می افتد. عوامل زیر از مهمترین دلایل بروز این بیماری است:

    افزایش سن

    عفونت

    بیماری عروق خارجی

    اگزاما

    صدمه دیدن ماتریکس ناخن

    بیماری (کم خونی، درماتیت، تومور، روماتیسم مفصلی، کم کاری تیروئید و …)

    بیماری برآمده شدن ناخن یا چماقی ناخن

    بیماری برآمده شدن ناخن یا چماقی ناخن

    بیماری شکاف در ناخن

    در پی این بیماری، صفحه ناخن شکسته می گردد و یا این که از تخت ناخن لایه ای جداگانه رشد می کند. استفاده بیش از حد از لاک پاک کن، مرطوب بودن همیشگی دست، آسیب دیدگی خفیف اما مکرر و همچنین عادت ناخن خوردن از دلایل شایع شکاف در ناخن است.

    بیماری شکاف در ناخن

    مشکل شکاف در ناخن

    تغییر شکل ناخن

    تغییر شکل و یا شکسته شدن ناخن به ویژه ناخن پا نیز وضعیتی بسیار ناخوشایند ایجاد می کند. با افزایش سن ناخن ها حالتی ضخیم، رگه رگه و شکننده به خود می گیرند که با مراجعه به متخصص پوست، کوتاه کردن و مراقبت می توان سلامت ناخن ها را تا حدودی بهبود بخشید.

    تغییر شکل ناخن

    تغییر شکل ناخن

    عفونت باکتریایی

    یکی از انواع بیماری ناخن می توان به عفونت باکتریایی اشاره نمود. این بیماری بر اثر باکتری به نام استافیلوکوکوس اروئوس ایجاد می گردد. در ابتدای بیماری، شروع عفونت از حصار پوست پایه ناخن است که اگر درمان نشود می تواند منجر به چرک و التهاب نیز گردد. جویدن ناخن و مرطوب بودن همیشگی دست ها از عوامل مستعد کننده عفونت باکتریایی هستند.

    عفونت قارچی

    عفونت قارچی یکی از شایع ترین علل مشکلات ناخن است و این قابلیت را دارد که از یک فرد به فردی دیگر منتقل شود. این عفونت توانایی آلوده نمودن ناخن  های دست و پا را دارد. افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند بیشتر به این بیماری آلوده می شوند. عفونت قارچی ناخن می توان به صورت یکی از اشکال زیر ظاهر گردد:

    خرد، ضخیم و یا چال شدن صفحه ناخن

    ترشحات سفید و یا سبز رنگ از ناخن

    تغییر رنگ ناخن

    بلند شدن صفحه ناخن

    عفونت قارچی و باکتریایی ناخن

    عفونت قارچی و باکتریایی ناخن

    اگزامای پوستی

    پوستی که اطراف ناخن ها را فراگرفته می تواند به عفونت قارچی آلوده شود و ناخن را نیز تحت تاثیر قرار دهد. به این عفونت پارونیکا هم گفته می شود. قرمزی، التهاب و تورم از علایم اگزامای پوستی هستند.

    بیماری تروما ناخن

    به دنبال ایجاد ضربه ای کم یا زیاد ناخن ممکن است که دچار آسیب دیدگی یا به اصطلاح تروما گردد. این شکل از مشکلات ناخن، می تواند طیفی از مشکلات همچون کبود شدن صفحه، بلند شدن صفحه و برآمده شدن ناخن را نیز به همراه داشته باشد.

    بیماری تروما ناخن

    بیماری تروما ناخن

    حفره در ناخن

    افرادی که درگیر بیماری پسوزیاریس هستند بر روی بستر ناخن هایشان ممکن است که چال و یا حفره هایی ایجاد گردد. این بیماری پوستی موجب خشک شدن، قرمزی و التهاب پوست اطراف ناخن هم می شود.

    حفره در ناخن

    حفره در ناخن

    کلام پایانی

    ناخن عضوی مهم در بدن است که هر گونه آسیب دیدگی به آن می تواند علاوه بر زیبایی، موجب سلب سلامتی در فرد نیز شود. با مراقبت و رسیدگی به ناخن  می توان تا حد زیادی مانع ار بروز انواع بیماری در این عضو مهم از بدن شد.

    تولیدمحتوا و سئو توسط: آژانس دیجیتال مارکتینگ فرمو

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۸ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *